Autospeurtocht

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 22:36

Tweede pinksterdag we wisten eerst niet wat we wilde gaan doen , een ding was een must we wilde een stukje rijden. Na de geboorte van Luan zijn we niet meer op pad geweest met z'n allen. Dit omdat gewoonweg omdat we een plek tekort kwamen in de auto. Maar vanaf Zaterdag zijn wij gelukkige eigenaren geworden van een grotere auto dus ja die moet even uitgetest worden. We besloten daarom in een auto speurtocht te gaan doen.

Hoe Komen we op het idee om een autospeurtocht te gaan doen ?


Zoals vele andere mensen besloten we om opzoek te gaan naar een activiteit om te doen met de kinderen op tweede pinksterdag. Dit doen we vaker. Zo kwam ik uit op de site waarop van alle dagjes uit te vinden kwamen. Er stond een kopje tussen met auto speurtocht, ik ging via die link naar de site. Via de site kan je speurtochten / routes kopen met vragen en zoekopdrachten erbij in voor 7.95 euro. Nadat je de tocht hebt gekozen en het bedrag hebt overgemaakt krijg je via het account op de site de tocht. Deze kan uitgeprint worden of via een tablet worden afgelezen. Wij hebben er voor gekozen de speurtocht uit te printen. Hierdoor konden wij de vragen makkelijker invullen. Op de site vind je ook een schatkist. Deze vult zichzelf met geld. Per goed gegeven antwoordt komt er 4 cent bij. Deze schatkist kan je unlocken met een code , die vind je door het oplossen van de speurtocht. Wanneer je deze code goed hebt maak je kans op de inhoud van de schatkist. Deze wordt verloot onder de deelnemers met het juist gegeven antwoord van de afgelopen maand. Dit vind ik zelf een hele leuke toevoeging en maakt de beleving net wat groter.

Starten bij de molen in Ravenstein :


Je kan via de tocht op alle grote bezienswaardigheden starten. Zo zijn wij gestart bij de molen in Ravenstein. Bekend terrein en het punt wat het dichts bij ons thuis ligt. In de Molen zit sinds een aantal jaar ook een mini bierbrouwerij , de molen en brouwerij zijn op Zaterdag open voor bezoek. Vandaag hadden we geluk want de deuren stonden open ,er was iemand aanwezig van de brouwerij. Zo hebben toch even een kijkje kunnen nemen in de ruimte waar je wat te drinken kan kopen. De kinderen konden door het glas de brouwketels bekijken. Bij de molen worden ook zelfgemaakte producten verkocht. Ferry kocht een biertje om uit te proberen. Wij zijn vanuit de molen gestart met de speurtocht. Maar ken je Ravenstein niet is het ook wel heel erg leuk om een rondje te wandelen door het prachtig oud Hollands stadje.

Kasteel Hernen :


Vanuit Ravenstein de speurtocht verder gaan volgen. Zo kwamen we door wat mooie dorpjes en reden over een mooie brug en over een stuk dijk. De route was fenomenaal. In Hernen kwamen we uit bij een Prachtig 17-eeuws kasteel. Rondom het kasteel ligt een groot park met wandelroutes. Het kasteel is beperkt open voor bezoekers en de kosten daarvoor zijn apart. Wij Hadden het geluk dat het kastelen dag was. De poorten stonden open en zo konden we op de binnenplaats kijken. Ook al is het kasteel niet open dan blijft het mooi. Omdat er wat vragen zijn tijdens de route loop je hier ook een stukje door het park. Wij hebben hier in het park een boterham gegeten met de kinderen en zijn daarna verder gereden naar de volgende grote stop.

Ruïne Batenburg :


Vanaf het kasteel zijn we via mooie landweggetjes en dijken naar het volgende bezienswaardigheid gereden. Ruïne Batenburg was de volgende stop, Wauw wat een plaatje. Wat we hier wel erg jammer vonden is dat er bijna geen parkeergelegenheid was dus hebben ons auto tegenover de kerk geparkeerd. Het stukje van de auto naar de ruïne hebben we gelopen. Ook de ruïne was vandaag geopend vanwege kastelendag. Er was een vrouw gekleed als jonkvrouw. De jonkvrouw vertelde een heel leuk verhaal aan de kinderen. Daène Yana en Neal waren helemaal onder de indruk. We zijn zelf ook nog even rond gaan kijken in de ruïne. Eenmaal uitgekeken zijn we naar het volgende bezienswaardigheid doorgereden. In het dorp Batenburg was er ook de gelegenheid op te lunchen , echter hebben wij dit niet gedaan.

Stoomgemaal de TUUT in Appeltern :


Vanaf de Ruïne zijn we weer verder gaan rijden over de dijk naar het stoomgemaal in Appeltern. Het stoomgemaal heeft ook een museum gedeelte maar daar vinden wij onze kinderen te klein voor. We namen de keus dit niet extra erbij te gaan doen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en heeft zijn eigen kosten. Er zit ook een motoren museum. Deze is maar beperkt geopend. Bij het stoomgemaal was er ook de mogelijkheid om wat te nuttigen. Dus de kids een ijsje en even lekker genieten op het terras gezeten. Zoals jullie lezen is hier dus ook weer zat te beleven.

De route verder vervolgen


Na het ijsje er even rond gekeken te hebben zijn we de route verder gaan rijden. Weer wat leuks voor de kinderen, met het pondje mee. De kinderen vonden dit een hele belevenis. De route vervolgde zich na het pondje door Megen. Zelf zijn we bekend in deze regio. Zo wisten we dat op route ook een super leuke natuurspeeltuin zit. Die mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Dus auto langs de kant fruit mee en hop de speeltuin in. De natuurspeeltuin is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Nadat de kinderen uitgespeeld waren , zijn we de laatste gedeelte van de route gaan rijden. We kwamen nog door wat mooie dorpjes en zagen best veel kalfjes, schaapjes en hertjes.

Wat vonden wij van deze dag ?


Wij en de kinderen vonden het zeker de moeite waard. Op de site van de auto speurtocht werd aangegeven dat de route ongeveer tussen de 3 a 3,5 uur zou duren , echter hebben wij er veel langer over gedaan. Dan moet ik er wel bij zeggen dat we het geluk hadden dat alle bezienswaardigheden open waren. Helaas kon ik jullie niet alles over de bezienswaardigheden vertellen. Dit omdat de speurtocht hierop is ingespeeld. Terwijl je de tocht maakt leer je van alles over deze mooie locaties. Natuurlijk leuk om zelf te bezoeken, alleen met de speurtocht maak je het veel leuker ! Voor ons zal dit niet de enige speurtocht zijn die we zullen gaan maken!


Deze blog is door ons geschreven omdat wij een geweldige dag hadden , het is geen betaalde samenwerking.
Hebben jullie ook een leuke pinksterdagen gehad ?

 

Laat het achter in de reacties 

 

Heel veel liefs ,

Denise 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.