Dagtripje naar het biggetjesbos.

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 22:47

Wij als gezin maken graag uitjes, het liefst leuk, leerzaam en niet te duur. Omdat Boaz nog maar 3 weekjes jong is gingen we opzoek naar een uitje dicht bij huis, zodat we niet de hele dag op pad hoefde voor zijn allereerste echte uitje.

Al  meerdere keren viel ons oog op de site van het biggetjesbos. Zo twijfelde we Zondag nog erg of we wel of niet zouden gaan vanwege  het weer. Het miezerde heel de ochtend en het waaide hard, koud was het niet dus besloten wel te gaan. Zo rond de middag kwamen we aan bij de Brabantse kluis en het weer werd iets beter. Yes dat maakt de middag gelijk alweer wat leuker.

De Brabantse kluis :

De Brabantse kluis is een hotel , eetgelegenheid, landwinkel en tevens ook de start van de route van het biggetjesbos. We kochten in het winkeltje een rugzakje gevuld met de route , fotokaarten , een presentje en wat lekkers ,de prijs hiervan is 6 euro. Er werd netjes het een en ander uitgelegd en waar we moesten starten.

Voor we begonnen aan de route zagen we op de binnenplaats van de herberg nog een speeltuintje daar wilde de kinderen zeker even spelen. Er waren ook hele schattige kalfjes te bewonderen. En konden koeien  geaaid worden, Erg leuk! Neal nam nog even een momentje om op een stoere tractor te gaan zitten. Zijn dag kon nu al niet meer stuk.

Een maal daar uitgespeeld en geknuffeld te zijn, gingen we van start aan de route. Langs de gehele route zijn biggetjes (ijzer) te vinden hiermee is de route dan ook gestart

Klooster:

De Route startte in het kloostertuin. Een prachtige tuin waar ook een Lourdes grot is, normaal is er de mogelijkheid een kaarsje aan te steken. Deze was momenteel dicht vanwege de Corona.

Vanaf de tuin liepen we richting de kloosterlaan , aan de linkerkant was de mogelijkheid om op een hoge zandberg te klimmen en van de glijbaan te gaan. Het zag er heel gaaf uit, helaas hebben we de kinderen deze niet laten uitproberen aangezien onderaan de glijbaan net te veel water lag.

Langs de laan die we afliepen waren in de weides veel koeien. Onze dreumes Luan was er gek op, heel de tijd was hij aan het wijzen naar de koeien. Genieten toch dit !!

De route vervolgde zich langs de biggenstal. De stal is momenteel gesloten, deze krijgt een nieuwe bestemming. Voorheen kon je daar in de stallen kijken. Ik weet niet voor hoelang de stal gesloten zal zijn dit stond namelijk nergens goed vermeld.

Na de stallen vervolgde we de route langs een riviertje richting het biggetjesbos.

Het biggetjes bos :

Wauw super leuk op dit stuk vind je heel wat biggetjes echt superleuk ik denk dat de kinderen zowat met alle biggen op de foto wilde. Dit stukje van de route was ook echt tussen de bomen. We hebben in het bosgebied ook leuke insecten gezien van vliegjes, bijtjes, rupsen tot libelle ’s . Sprinkhanen hebben we ook gespot het leken er wel 100 zoveel zaten die er.

Vanaf het bos liepen we de route verder. Dit was het minste leuke gedeelte van de route. Het was een hele lange weg terug naar de Brabantse kluis.

 

Conclusie :

We hebben een fantastische leerzame middag gehad. De kinderen waren razend enthousiast. Gaven alle drie individueel aan dat het een geweldige wandeling was. Wel gaven ze aan dat de laatste stuk vanaf het bos terug naar het klooster( was een lange rechte zandpad)erg saai was. Daar waren helaas ook geen biggetjes meer te zien.

Wij als ouders kunnen zeggen dat het een gevarieerde leerzame route is je loopt door een tuin, langs weides over een stukje erf  langs een riviertje en door een bos. In het boekje staan leuke vragen, weetjes en informatie, niet te langdradig voor de kinderen. We hebben genoten van de route en van de kinderen.

Zeker de moeite om de route een keer te bewandelen. Ondanks dat we niet alles hebben kunnen bezichtigen. Een geslaagde dag!!

Op naar een volgend te gek dagtripje !!

 

Veel Liefs,

Familie broeders


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.