Billy Bird Hemelrijk + Winactie

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 10:30

Vroeger kwamen we zelf al geregeld bij Billy Bird park, en had moeder als kind zijnde al heel wat jaren een abonnement. Vorig jaar besloten we daarom ook een abonnement te nemen. Niet wetend dat er dit jaar, een vreselijk virus over de wereld heen zou gaan. Het beviel ons wederom erg goed en verlengde de kaarten. Zowat een week na het verlengen, besloot het kabinet dat er een Lock down kwam. Vreselijke tijden, niet alleen voor ons maar ow wat vreselijk hé voor al die parken die dicht moesten. In de tijden dat Billy Bird niet open mocht, zijn we per mail netjes op de hoogte gesteld over de vorderingen en hoe de aanpassingen zouden worden zodra ze open mochten.

Opening na Lock down:

Op 8 mei waren we zo ontzettend blij toen we ons mail opende. Het park mocht open voor Leden enkel met reservering. Tijdig reserveren was toen zeker een must. De regels waren nog wat strenger, met een Max. aantal bezoekers per dag. Verdeeld over de dag konden bezoekers per tijdsblok naar binnen komen. Uiteraard alles op 1.5 m afstand en nog niet alles zou geopend zijn.

Naar aanleiding van het mailtje zijn we in die week ook gelijk gegaan. Spannend was het wel, raar weer een dagje uit te gaan na de Lock down. Niet wetend wat je te verwachten staat. Maar echt waar petje af, alles was op en top in orde. Vooraf reserveren, Looproutes, en afstand houden, de dag verliep geheel vlekkeloos. We gaven als tip die dag wel, nog wat extra alcohol pompjes te plaatsen over het park. Naar de tip is geluisterd, want nu zagen we ontzettend veel handpompjes over het gehele park.

Bezoek Billy Bird 21 juli:

De dag voor we gingen besloten we kaartjes te reserveren voor de 21e. Lekker vroeg zodat we ook genoeg tijd hebben om lekker veel te genieten, van een dagje vol vermaak. Het weer zou redelijk worden, voor ons met een dreumes en baby was het net wat te koud voor het zwemmen. Dus op pad dit keer zonder zwemkleding, zodat we volkomen kunnen genieten wat er nog meer te beleven valt. We vertellen jullie wat er zoal te beleven is en laten jullie ook wat leuke momenten van ons zien.

Aankomst:

Om 10.00 was ons tijdsmoment om naar binnen te gaan. Netjes op 1.5 meter met twee entrees mochten de bezoekers naar binnen. Het personeel die de kaartjes scant hebben zich goed beschermd en dragen handschoenen en een beschermend schermpje voor het gezicht.

De Familie Achtbaan:

Aangezien het vorig bezoek de achtbaan niet open was, gaven de kinderen aan dat ze als eerste naar de achtbaan wilde gaan. De minimale lengte om in deze achtbaan te mogen is 1.10. Tussen de 1.10 en de 1.35 is een begeleider verplicht. 4-jarigen die nog niet 1.10 zijn mogen onder begeleiding ook in de achtbaan. Papa ging met de 3 oudste kinderen de achtbaan in. De meiden mochten samen in het voorste karretje en Neal ging bij papa in het karretje. De riempjes moeten nu zelf gesloten worden, personeel begeleid je indien nodig op afstand. Dus veilig en wel genoten ze van een ritje in de achtbaan.

Laquana:

Vanuit de achtbaan liepen we naar de peddelbootjes voor kinderen. Kinderen tot 10 jaar of Max. 50 Kg, kunnen hier in ondiep water een rondje maken over het stukje water. Alleen ons oudste dochter heeft een klein rondje gemaakt. De andere kinderen waren bang dat ze niet meer aan de kant zouden kunnen komen.

Verkeersspeeltuin:

Vanuit de Laquana zijn alles volgens route afgegaan. Dus nu was de verkeersspeeltuin aan de beurt.

De Verkeersspeeltuin dit is een van de favoriete speelgedeeltes van de kinderen. Nu zullen jullie vast denken maar een klautergebied is toch veel leuker. Nou nee dit is niet zomaar een speeltuin. Het is een speeltuin met geluiden van auto’s, tractors, motors en andere vervoersmiddelen. Hoe leuk is het als je schommelt je een geluid hoort van een motor. Of glijden met een matje van een glijbaan met een zelfgekozen geluid.

Helihaven:

Wie kent ze niet van die fietsbanen. Hier bij Billy Bird heb je ze in helikopter variant. Twee verschillende banen. Papa mocht gelukkig deze keer mee. Want het fietsen valt niet altijd mee 😉. Mochten de kinderen het rondje toch niet redden, hangen er onder de trap wel stangen om het helikopters mee voort te trekken. Slim gedaan want hoe vaak lukt het de kindjes niet meer verder te kunnen trappen.

Kinderkermis:

Dit onderdeel hebben we vandaag overgeslagen. Hier zijn de botsauto’s een zweefmolentje een draaimolentje en een kopjes draaimolentje te vinden. Bij de botsauto’s was het vrij druk, vandaar deze nu overgeslagen. Ze wilde zelf door naar het circus.

Speel circus:

Dit gedeelte hebben ze een circus piste nagemaakt. Echt van alles is er te vinden in dit speelgedeelte. Lopen over evenwicht balken, klimmen in de touwladders rennen over wiebelbruggen of klimmen op het groot glijdt vulkaan. Dit gedeelte is gebaseerd op kinderen tot 12 jaar. Voor de allerkleinste zijn sommige obstakels nog spannend of te moeilijk zijn.

Ballenfabriek:

Ook de ballenfabriek is nu weer open. De kinderen kunnen genieten van verschillende ballen schieters, een grote ballenbak die omgekanteld kan worden, een klimnet, rollenbaan en een glijbaan. Momenteel gelden er hier nog wel wat leefregels. Kinderen tot 12 jaar kunnen er gewoon spelen maar, enkel de volwassen nemen plaats achter de wand, of achter de netten en houden gepaste afstand. Het cafetaria gedeelte aan de ballenfabriek was ook geopend.

* Helaas van dit gedeelte niet veel op de foto kunnen zetten in verband met de Corona regels.

Binnenspeeltuin Zeeroversland:

Zeeroversland is groot binnenspeelgelegenheid. Er is hier een ballenbak gedeelte voor kinderen tot 6 jaar. Ook voor de allerkleinste is er een klim gedeelte met twee glijbaantjes een huisje en zachte klim blokken. Verder is er een springkussen, gedeeltes waar je kan bouwen, veel klim mogelijkheden en een mega grote matjes glijbaan. Gelukkig was er net een tafeltje vrij, momenteel geld hier namelijk de regel zijn de tafels bezet dan mogen er niet meer mensen binnen zijn.

Bootjesglijbaan:

Vanuit zeeroversland zijn we naar het andere kant van het park gelopen en begonnen bij de bootjesglijbaan. Heerlijk glijden van een 15 meter hoge toren met een bootje wie wil dat nu niet. Vanaf 97.5 cm mogen kinderen erin. Bij slecht weer is de glijbaan gesloten.

Ruig:

Dit gebied zegt het zelf aan een lekker ruig klim parcours voor de wat ouderen kinderen. Een soort van survivalparcours op 1.5 meter hoogte. Ook boven is een groot klimnet en een hoge val glijbaan. Ons oudste dochter (7) kan zich hier lekker uitleven. Voor Mijn jongere kinderen is dit gebied minder geschikt het klimmen is wat lastig. De glijbaan vinden de jongere kinderen wel leuk.

Oer vallei:

Dit Gedeelte van het park is ook erg leuk voor alle leeftijden zo kunnen de grotere schommelen op de megaschommels en de wat jongere kinderen kunnen zich uitleven op de glijbanen of lekker met water kliederen. Wat ook supertof is, de kinderen kunnen in het water op zoek naar goudblokjes. Met een zeefje en water spoel je het zand weg en houd je goudklompjes (steentjes) over.

Klimgedeelte Hemelaya:

Als laatste vandaag gingen we naar het Hemelaya klimgedeelte. We klommen helemaal over de rotsen, wiebelbruggen en trapjes naar de top van de berg. Wauw wat een uitzicht vanaf daar heb je uitzicht over het hele park. Een maal boven uitgekeken kan je met de glijbanen weer naar beneden.

Wat is er verder nog op het park?

  • Waterfietsen huren: Voor €5 borg kan je voor een half uur een waterfiets huren. Kinderen onder de 12 jaar of zonder a en b diploma zijn verplicht om met begeleiding te gaan.
  • Strandbad: helemaal rondom het water is het mogelijk om lekker in het zand of gras te gaan liggen. Let wel op de 1.5 meter afstand. Van mei tot en met september is er toezicht. En voor €5 per dag kan je een ligbed huren.
  • Aquafunpark: een groot luchtkussen parcours op het water. Dit dien je vooraf te reserveren. Leden betalen €4 en niet leden €7.50. Voor dit park is een zwemdiploma verplicht. Bij slecht weer is het Aquafunpark niet geopend.

Voor cafetaria en eetgelegenheden verwijs ik jullie naar de site. Voor zover we weten is er op vele plekken in het park van alles te bestellen van sandwiches, pizza’s tot burgers. Momenteel is het door de Corona maatregelen alleen niet mogelijk om te BBQ’en op het park.

Wat vinden wij van Billy Bird Park ? 

  • Mama en Papa: Het is een leuk park voor alle leeftijden. Voor jonge kinderen, maar ook voor de wat grotere is er genoeg te beleven. 
  • Daène: Ik ben super blij dat de achtbaan weer open is deze heb ik echt gemist de andere keren. 
  • Yana: Hemelrijk is heeeeeel leuk. Alleen het nieuwe gedeelte(ruig) vind ik nog eng.
  • Neal: Jippie ik kon in de achtbaan. 1 x was wel genoeg het is best spannend hoor. 
  • Luan: Heeft zichtbaar genoten het schommelen en de ballenfabriek zijn favoriet. 

Wij hebben deze dag weer volop genoten en gaan dit snel weer doen. Willen jullie Billy Bird park hemelrijk ook graag bezoeken neem dan gerust een kijkje op de site voor prijzen en openingstijden. Ook kan je via de site de uitgebreide corona regels vinden!

 

Verrassing:

Wij mogen namens Billy Bird Park 2 gratis kaarten weggeven.

Wat moet je ervoor doen?

Laat een reactie achter onder de blog onder de Facebook link op onder de Billy Bird post op Instagram.

De Winactie delen wordt erg gewaardeerd!

Jezelf opgeven kan tot 4 augustus tot 00.00. Op 5 augustus maken we de winnaar op alle kanalen en in de blog bekend.

Dus doe allen mee met de winactie 😉. Kan je niet wachten reserveer dan gerust je kaartjes op site.

 

Winnaar van de winactie _Lorena_jason_ ( instagram)

 

Veel liefs,

Familie Broeders


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
2 jaar geleden

ik loot graag mee

Natalie
2 jaar geleden

Lijkt me leuk om heen te gaan ik doe graag mee

De opa van de Happy-big-family-
2 jaar geleden

Wat een prachtig blockbuster hebben jullie geschreven PRACHTIG bedankt

Fam van deutekom
2 jaar geleden

Wij willen graag winnen wij als ouders heel vroeger ooit geweest

Willem de Wal
2 jaar geleden

Graag doe ik voor mijn neefje en nichtje mee aan deze leuke winactie.

Simone
2 jaar geleden

Ik waag graag een kansje 🍀🍀

G. T.
2 jaar geleden

Het is inderdaad een leuk park. Ik dacht altijd dat mijn kleuter nog te klein zou zijn, maar als ik deze blog lees, klopt dat niet. Ik zou graag twee kaartjes winnen om het eens te gaan ervaren! Leuk om samen te doen in de vakantie.

Naomi
2 jaar geleden

Wat een leuk park zeg! Nog nooit geweest maar zo te zien zeker de moeite waard 😄 ik doe graag mee met de winactie

Ranjana
2 jaar geleden

Ik doe graag mee voor mijn kinderen

Mirjam Hellingman
2 jaar geleden

Klinkt superleuk om een keer met mijn gezin heen te gaan, ik weet zeker dat de kinderen hier ontzettend van kunnen genieten! Ik doe dus graag mee.

Diede
2 jaar geleden

Jaaa we doen Heel graag mee!

Simone
2 jaar geleden

Supergaaf!! Ik weet zeker dat onze kids het geweldig zullen vinden ❤️