Blotevoetenpad Deurne

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 09:00

Blotevoeten paden lopen, iets wat steeds meer animo trekt. Wie loopt er nu ook niet graag op blote voeten. Even terug naar de basis, Het is ook nog eens erg gezond. Lopen op blote voeten is goed voor de circulatie van de doorbloeding, het geeft je een gevoel van vrijheid en dat zorgt weer voor innerlijke rust. Tevens gebruik je andere spieren, dan als je op schoenen loopt. Zeker de moeite waard om eens heerlijk de voetjes te laten verwennen.

Ons kinderen zijn al vanaf jongs af aangewend om blote voeten paden te bewandelen. Ze vinden heerlijk schoenen uit en te genieten van natuurlijke elementen. Het eerste wat ze in fase van de lockdown in de Corona tijd zeiden, als we weer uit huis mogen dat willen we een blotevoetenpad bewandelen. Nu we sinds 1 juli weer wat meer mogen, en de kinderen zomervakantie hebben kon het dan ook niet anders dat we naar een blotevoetenpad zouden gaan.

Toon Kortooms park:

Het blotevoetenpad is een onderdeel van het Toon Kortooms park, immers is hier nog veel meer te beleven. Zo loop je bij binnenkomst door een kunsttuin. Je ziet er verschillende kunstwerken die ook te koop zijn. Dit was een mooi binnenkomen, Prachtige tuin met mooie kleurige kunstwerken. De kunstwerken worden geregeld gewisseld, meer info vind je hierover op de site. Er zijn verschillende wandelroutes die starten vanaf het berkenboompad, het pad dat langs het park gelegen ligt. En op het park zelf is er een restaurant een proeflokaal museum en er is mogelijkheid om te turfsteken. Kijk gerust even op de site voor meer informatie.

Wij Kamen voor het blotevoetenpad.

We kwamen rond 11.00 aan op een prachtig zonnige dag dus waren zeker niet de enige. Parkeergelegenheden genoeg. Kinderen de auto uit, de twee kleinste de dragers in en we konden het park in gaan. Vanaf de parkeerplaats liepen door de kunsttuin richting de entree. (Het lopen door de kunsttuin is eenrichting loop weg). Voor we het terras op liepen waar ook de entree gelegen is, konden we ons handen wassen en desinfecteren. We haalde de entreebandjes op, en zo konden we het pad gaan bewandelen.

* Voor de blotevoetenpad hoef je niet te reserveren, wel wordt er verwacht dat je je aan de corona maatregels houdt. Loop de route volgens de pijltjes en houd 1.5 meter afstand, Ook belangrijk is niet meer dan 3 personen in het voeten was huisje.

Bij het binnentreden werd er uitgelegd hoe de aangepaste routes (circa 2.5 kilometer)  zijn aangeven. Zo werden ook hier even de regels verteld ontremd de corona. Zelf vroeg ik me af we dan gedeeltes zouden missen of niet konden ervaren. Dit is echter niet het geval. Zo liepen we met ons gezin naar het was huisje en lieten daar ons schoenen achter. We begonnen aan de route Oohh Yes we zagen al her en der modder voetjes, heerlijk is dat toch 😊. We liepen over stenen, houtsnippers, grind, boomstammen, liepen door modderpoeltjes, we klommen over bomen en ervaarde nog veel meer.

Aan de hand van wat foto's zullen we jullie het een en ander laten zien!

Heerlijk wegzakken in het modder. Het water was erg koud maar dat mocht de pret niet drukken.

Sommige ondergronden waren wat lastiger of gevoelig. De voeten zijn goed geprikkeld door verschillende ondergronden. 

De touwbrug heeft alleen papa uitgeprobeerd. Aparte ervaring zo op blote voeten!

Op de pad bevind zich ook een klanken route en kan je even bijkomen in een hangmat. Wat ook fijn is om te weten, rolstoelgebruikers of kinderen in een buggy zouden mee kunnen. Het hele gebied waar het pad zich bevind is erg begaanbaar voor. 

Met blote voeten over de stelten. Lekker klimmen en klauteren, genieten is dit toch! 

Na de route moeten de voeten gewassen worden. Nu in de corona tijd wordt er gevraagd zelf een handdoek mee te nemen. 

Na het wandelen van dit pad, is niks lekkerder dan een heerlijke ijsje eten op het terras(Coronaproef). Personeel is vriendelijk en service is top. Bekijk op de site de volledige menu kaart en mogelijkheden qua feestjes en partijen of eventuele arrangementen. 

Wat vonden wij ervan?

  • Mama & Papa: We hebben er erg van genoten, heerlijk wandelen over en door verschillende ondergronden. Eindelijk weer een keer ons voeten lekker kunnen laten verwennen. Wat we wel jammer vonden is door de aangepaste route (corona) waren de pijlen soms erg verwarrend soms twijfelde we of we goed liepen. Als tip gaven we aan eventueel met twee kleuren pijlen te werken of de paaltjes te nummeren, dit zal wat meer overzicht geven. Verder zijn we zeer te spreken over dit pad, Wat ons betreft een aanrader!
  • Daène (7): Ik heb een leuke dag gehad, eindelijk weer een blotevoetenpad kunnen lopen. Deze pad was echt heel leuk.
  • Yana (5): Ik vind deze blotevoetenpad echt heel leuk, grappig dat je heel vaak door water loopt. Het water was in het begin erg koud, maar dat maakt niet uit. Ik was wel een keer gevallen door de modder gelukkig deed het geen pijn.
  • Neal (4): Het was superleuk, “echt alles” vertelde hij, alleen de modder vind ik niks dat heb ik maar een keer gedaan. Het ijsje was ook heel lekker.
  • Luan (1) was nog te klein om dit pad te bewandelen hij genoot van het kijken wat er allemaal om zich heen gebeurde en heeft nog even in de draagzak geslapen. Het ijsje achteraf vond hij heerlijk 😉.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit pad? Je koopt de kaartjes al voor €5 euro per persoon kinderen tot 2 jaar zijn gratis. We liepen over de twee uur. (Hebben wel kindervoetjes bij 😉). Er zit geen tijd gebonden aan je entree. Toon Kortooms park biedt ook leuke arrangementen aan, Neem gerust een kijkje. 

In de zomervakantie zijn ze dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00. Buiten de schoolvakanties gelden er andere openingstijden.

Hopelijk hebben we jullie door deze blog kunnen inspireren ook ooit een blotevoetenpad te gaan bewandelen. Of hebben jullie al ervaring laat het gerust weten in de reacties.

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met toon Kortooms park/ blotevoetenpad.

 

Veel Liefs , 

Familie Broeders


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Opa Broeders
2 jaar geleden

Mooi geschreven zo te lezen de moeite waard.