Blotevoetenpad Rosmalen

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 14:55

Gisteren stond er weer een te gek uitje op de planning. Aangezien we de kinderen lieten kiezen werd het een blotevoetenpad. Ons kinderen zijn het liefst buiten in de natuur klimmen klauteren of spelen met water. Niet gek hé daarom deze keuze 😉. Deze keer laten we jullie kennis maken met Blotevoetenpad Valenkamp te Rosmalen.

Gelegen in Rosmalen ligt de Boerderij van Kim en Harmen Valenkamp. Een aantal jaar terug kochten ze deze. Kim en Harmen hadden een hoop leuke ideeën om van deze plek iets prachtigs te maken. Nou we kunnen je zeggen, Dit hebben ze zeker gedaan.

Zo begonnen ze eerst met een landwinkel. Ze verkopen er Groente en Fruit uit eigen moestuin, Verschillende kazen, Broodbeleg, Ontbijtgranen, Groente en Vruchtensappen, Stoofpotten, Vlees, Honing, Eieren, Zuivel, Streekproducten, Bier en Wijn. Een Breed assortiment kun je wel lezen. Wij Kochten heerlijke sapjes en wat streekbiertjes. Terwijl ik deze blog uitwerk, drink ik natuurlijk een lekker glaasje sap!

Blotevoetenpad Rosmalen.

In 2017 is deze blotevoetenpad geopend. De gehele pad ligt rondom het erf. De route is zon 1.5 Km Lang. Voor alle leeftijden een te gekke uitdagende wandeling. Laat je voeten eens flink verwennen door met je blote voeten over verschillende ondergronden te lopen. Even Helemaal een met de natuur worden. Dit blotevoetenpad is ook prima te bewandelen met wat warmer weer, Geregeld loop je door water en zijn er twee plekken waar kinderen met zand en water kunnen spelen.

Het pad is ook geschikt voor een Familiedag, verjaardag, teamuitjes en kinderfeestjes. Hier hebben ze speciale arrangementen voor. Neem daarvoor een kijkje op de Site * In verband met de corona wijken bepaalde arrangementen af*

We kunnen niet alles stuk voor stuk gaan beschrijven, ik neem aan dat de foto's en het videofragment jullie een goed beeld zullen geven!

"gaaf "dat was de de reactie van Neal toen hij de deur opende! een te gekke brug door een stukje dicht begroeide bomen.

Lopen over verschillende onder gronden. Hier rechts liepen we over een heel zacht ondergrond. 

Hieronder drie foto's van de twee plekken waar ze kunnen spelen met water. Pompen pompen pompen volg het water, en klieder er lekker op los. 

Je loopt geregeld stukjes door of over het water. Zo ook hier een stukje van paal naar paal over het water. Pas op dat je niet valt, anders heb je in plaatst van alleen natte voeten ook natte kleding. 

Klimmen en klauteren overal overheen of onderdoor is dat nou niet leuk. 

Wist je dat het erg gezond is om op blote voeten te lopen. Door over verschillende ondergronden te lopen worden de voeten heerlijk gemasseerd. Erg goed voor de doorbloeding. Zeker eens de moeite waard om te ervaren.

Wijzigingen door corona.

Normaal is het ook mogelijk wat lekkers te nuttigen op het terras, waar voor de kinderen een leuk speelhuis en glijbaantje is. Het is spelen is gewoon mogelijk alleen staat er nu een grote picknick tafel en is het terras niet geopend. In de landwinkel mogen maximaal 5 klanten aanwezig zijn. Vanzelfsprekend Houd graag acht aan de 1.5 meter afstand.    

Algemene informatie.

 • De openingstijden van het pad zijn gelijk aan de openingstijden van de landwinkel.
 • Honden zijn niet Toegestaan * uitzondering van blindengeleidehonden*
 • Het pad is niet toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan. * bij je entree krijg je een sapje mee deze kan je onderweg nuttigen. Ook is het mogelijk zelf een picknickmand samen te stellen*
 • Reserveren is niet nodig.
 • Prijzen:

              Kinderen van 0-1 jaar zijn Gratis.

              Van 2-12 jaar €3.95 inclusief sapje naar keuze.

              Van 12+ € 5.50 inclusief sapje naar keuze.

 

Tip: Neem reserve kleding mee, Of laat kinderen bij het water heerlijk in zwemkleding spelen.

Wat vinden wij ervan? 

 • Mama en papa: We kende deze pad aangezien we deze vorig jaar al liepen. Dit jaar had een pad een aantal nieuwe leuke elementen. We hebben genoten en gaan er zeker nog eens terug. Het mooie aan dit pad is dat er super veel verschillende ondergronden zijn. De Waterspeelplekken zijn een hele leuke toevoeging.
 • Daène: Het was er leuk riep Daène mega enthousiast als punt geef ik dit pad een dikke 10.
 • Yana: Ik vind dit pad echt geweldig, het leukste was het spelen met water.
 • Neal: Het was super superleuk. Het slootje waar we door heen moesten vind ik niet leuk. Ik wil geen modder tussen mijn tenen. Gelukkig kon ik erlangs lopen.
 • Luan: Aangezien Luan nog niet heel erg lang loopt heeft hij kleine stukjes meegelopen. Daar heeft hij zichtbaar van genoten.

Het was een zeer geslaagde Dag!

We raden jullie deze pad ook echt aan. Van alle blote voeten paden die we liepen is deze toch wel favoriet.

 

Bekijk ook gerust het filmpje die we maakten.

Kenden jullie deze blotevoetenpad al? Of heb je deze al eens gelopen? Wat vonden jullie ervan?

Laat het gerust achter in de reacties.

 

Veel Liefs,

Familie Broeders

*De blog en vlog zijn in stand gekomen door een samenwerking met landwinkel Valenkamp


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.