Prinsen en Prinsessendagen Paleis het Loo

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 07:00

Wij gingen afgelopen Woensdag naar Paleis het Loo voor de prinsen en prinsessendagen. Ohh jullie hadden die snoetjes moeten zien toen we vertelden dat ze voor een dag Prinsjes en Prinsesjes mochten zijn. Je zag die oogjes Twinkelen. Heb jij ook een Prins of Prinses in huis lees dan zeker ons Blog en bekijk de Vlog. Wellicht is dit ook erg leuk voor jullie😉.

Vanaf 1984 is Dit Paleis al een museum. Uit een eerder bezoek kan ik jullie vertellen dat er zoveel te zien valt “prachtig”! Van verzamelingen tot bepaalde kamers die je kon bewonderen waar ze ook daadwerkelijk woonden, werkten en sliepen. Helaas voor ons zijn ze dit momenteel aan het renoveren. Maar buiten dat dit momenteel dicht is, is het nog de moeite om naar het paleis te komen voor de prinsen en prinsessendagen.

Online reserveren

Voor je naar het paleis wil komen, ben je wel genoodzaakt om via de site de tickets te kopen. Dit om drukte op een punt te voorkomen. Bij binnen komst stond er een maximaal aantal personen dat binnen mocht geloof maximaal 10.  Je laat de kaarten scannen en krijgt een tasje met een kroontje, kleurpotloden, foamstickers en Tattoos. Dit tasje wordt gegeven omdat er vanwege de corona niet geknutseld kan worden aan een langen tafel er wordt niet geschminkt en koets rijden mag nu niet.

Verder in de Blog en Vlog zal je lezen en zien dat er nog genoeg te beleven valt. Er is vanwege de Corona een looproute. In de tuinen is dit niet nodig er is genoeg ruimte voor alle bezoekers.

Naar de tuinen.

Vanaf de Ingang liepen we richting de tuinen. Zo kwamen we eerst een lakei tegen die een leuk praatje maakte tegen ons en de kinderen. Ze gaf aan dat we ongeveer een kwartiertje moesten lopen voor we bij de tuinen zouden zijn. Dit was echter wel wat minder lang. Op weg naar de tuinen leer je te lopen als een prins en prinses. Iets op je tenen, hoofd recht je neus wat de lucht in en lopen maar.  Daar liepen mijn twee prinsessen naar de tuinen” heel erg netjes “.

En toen kwamen we in de tuinen aan! Echt die reactie was zo overweldigend mooi ….wauw de ohhh en wauwtjes hielden maar niet op. De Kinderen waren zo onder de indruk dat ze bijna de eerste activiteit misten. Gelukkig zag mama dit en konden we alsnog eerst op het picknickveld naar de etiquette les.

Etiquette les.

Twee prinsessen legde uit over een gemaskerd bal. Over het maskertje over de waaier en over hoe te drinken. Heel leuk ook hoe de kinderen hierbij betrokken waren. Daarna nog het echte werk dansen als een heuse prins of prinses. Na het dansen liepen de kinderen als prins of prinses over de rode loper terug naar zijn ouders.

Vanuit de etiquette les liepen we een stukje door het eerste gedeelte van de tuin. Zoveel mooie kleuren bloemen prachtige fonteinen. En dan nog niet gesproken over de vele vlinders en bijtjes, dit is toch gewoon genieten.

De kinderen hadden het volgend onderdeel al in de gaten.

Paardjesrace.

Aan de linkerkant van de tuinen vind je de paardjesrace. Terwijl wij als ouders kunnen genieten van het uitzicht over de hele tuin, kunnen de kinderen springen als paardjes over het parcours.

Na de paardjesrace zagen we een prachtig plekje waar heerlijk in de schaduw konden picknicken. Onderweg na het mooi plekje onder de grote boom, kwamen we nog de koning en de koningin tegen. Zei liepen de hele dag rond door de tuinen. Je mist ze vast en zeker niet aangezien wij ze wel 4x troffen😉.

Op de plek waar we zaten zagen we kinderen die speelden onder een watersproeier dus jullie zullen vast al raden dat we daar de kinderen ook weer even hebben laten spelen. Kleddernat maar helemaal afgekoeld gingen we verder. * tip neem droge kleding mee of doe ze zwemkleding aan op zon warme dag als dat wij zijn geweest.

Prins6 voorstelling.

Een aantal keer per dag spelen ze helemaal achter in de tuin een erg leuke grappige voorstelling af. Een leuke verhaallijn dat passend is nu in de coronatijd. De kinderen worden op een leuke manier meegenomen in het verhaal.

Na een heerlijk ijsje en de voorstelling zijn we verder de tuinen en fonteinen gaan bekijken.

De kinderen hebben heerlijk met hun voetjes in het water gezeten en gelopen. Terwijl wij van de mooie tuinen konden genieten. Zon 45 min hebben we er zeker rond gelopen, Toen moesten we echt verder. We hadden nog veel meer te zien.

Koetshuis en stallen. 

Vanaf de tuinen liepen we terug naar de Koetshuis. We Moesten even wachten want per ruimte mochten er 10 mensen binnen. Met een deursysteem werd bijgehouden hoeveel erbinnen waren. Netjes geregeld de 1.5 meter, kon je makkelijk aanhouden.

We mochten ook door de stallen. Bij de paarden kan je niet bijkomen. Wel kan je ze vanaf een afstandje zien.

Speeltuin.

Na de stallen gingen we dan toch echt naar het laatste onderdeel. De speeltuin, ohh die was ook al zo mooi. Het paleis in het klein met een paard en koets. Heerlijk klimmen, klauteren en glijden. Wij kwamen even bij van deze geweldige dag.

*Er is ook nog een toverlakei die show hebben we echter gemist.

Wij en de kinderen hebben heel erg genoten van deze dag. Voor dit jaar zitten de prinsen en prinsessen dagen er weer bijna op. Voor ons is dit uitje voor herhaling vatbaar.

Kende jullie de prinsen en prinsessendagen al? Of ben je er ook al eens geweest? Laat gerust een reactie achter onder ons blog of vlog.

 

Veel liefs,

Familie Broeders


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.