Hoe zijn we op de namen van de kinderen gekomen ?

Gepubliceerd op 19 juni 2019 om 20:30

We krijgen vaak hele leuke reactie 's op de namen van onze kinderen. Dus wat is nu leuker om hier een stukje over te schrijven. We hebben niet veel voorkomende kindernamen. Het niet veel voorkomend was voor ons een must. We wilde er een beetje rekening mee houden. Zodat de kinderen niet snel met een zelfde naam genoot in de klas zou komen. We zijn we steeds gaan kijken of de naam niet in de top 20 stond. Hielden jullie ook rekening met de achternaam , populariteit of iets anders ?

Daène : ( spreek je uit al dajen ) : 


Dec. 2011 kwamen we erachter dat we zwanger waren. Meteen na de test was ik goed ziek, waardoor ik met de 9e zwangerschapsweek in het ziekenhuis terecht kwam met uitdroging verschijnselen. In het ziekenhuis waren verschillende verpleegkundigen die me toen goed verzorgende waaronder de Verpleegkundige Daène. Zoals ieder nieuw iemand die je komt verzorgen stelde ze zich voor. Mijn man en ik keken elkaar aan, en dachten eigenlijk hetzelfde. Als we een dochter krijgen wordt het Daène. Omdat Zuster Daène weer verder moest, drukte ik even later op het alarm knopje, we wilde graag weten hoe het geschreven werd. Zuster Daène vond het erg leuk om te horen dat als we een dochter kregen ze vernoemd zou worden naar haar. De jongensnaam die zijn we in die dagen in het ziekenhuis ook gaan bedenken. Zo was er bij een programma op TV over tienermoeders en werd er een Silvijn geboren. Dit was een van de twee jongensnamen die we er leuk vonden voor de baby. Yari vonden we ook erg leuk , deze naam is van een oud-speler van Ajax waar mijn man grote fan van was .Uiteindelijk was ik toch blij toen we met 16 weken wisten dat het een meisje zou worden want tussen de twee jongensnamen kon ik toen der tijd echt niet kiezen . Wat ook leuk om te weten is, is dat we ongeveer een week na de bevalling terug zijn gegaan naar het ziekenhuis om Daène voor te stellen aan Daène. 

Hier op de foto zie je de zuster daène samen met ons. 

Yana:


Bij onze tweede zwangerschap wisten we pas heel laat de naam voor de baby. Zoals ik me nog kan herinneren was dit zeker na de 20 weken. We hebben de naam niet eens zelf bedacht, deze kwam via ons dochter Daène ( toen ongeveer 2 jaar ). We waren met mijn ouders en zussen een weekend weg . Daène speelde daar in een indoorspeeltuin van het park, Waarschijnlijk speelde Daène er met een Lana (in die periode best een populaire naam ). Na het spelen reden we met de auto terug naar het huisje. Daène begon te vertellen over Yana ( bedoelde Lana ) . We vonden de naam Yana erg mooi. Daarom besloten we dat dit de naam zou gaan worden. Ondanks dat we iedere zwangerschap wisten wat het zou worden, besloten we toch een naam van het ander geslacht te kiezen. Wat als het toch een jongetje zou zijn . Zo hadden we bij deze zwangerschap de jongensnaam Daley. De naam Daley is van Daley Blind , een ajax speler die we beide erg leuk vinden.

Daène samen met haar toen net geboren zusje Yana. 

Neal :


Dit was ons derde Zwangerschap hier wisten we al vroeg zowel een meisjes als jongensnaam. In de eerste weken zou de baby als het een meisje zou zijn Jill heetten. De naam Jill komt van een tv programma op Zapp . Als jongens naam hadden we Mick. De naam Mick hebben we, ooit ergens horen vallen. Helaas werd in die periode die naam veel gegeven aan baby's. De naam Mick schrapte we van het lijstje. We zijn opzoek gegaan naar een nieuwe jongens naam. Aangezien we toen zwanger waren van een jongen. Ferry en ik vonden de naam van ons overbuurjongen erg mooi , dit was de naam Neal. Al hadden we tegen elkaar al gezegd nee dat wordt hem niet. Misschien vinden ze het wel niet leuk allebei dezelfde naam. Zo kwamen we te praat met de overbuurvrouw , ze vroeg of we al uit de namen waren. Zo vertelde we over de naam die afviel. De overbuurvrouw zei toen " Neal is een mooie naam ".
Ferry en ik begonnen te lachen en vertelde De overbuurvrouw ook dat we dat een hele mooie naam vonden. Een paar weken later zijn we naar de overbuurvrouw gegaan om te vragen of ze het erg zou vinden als de naam Neal zou worden. Dit Vonden ze erg leuk. De Overburen hadden de naam Neal ook via hun buurtgenoten toen der tijd. Neal de over buurjongen vond het in het begin heel apart Neal en Neal. Nu zeg ik vaak als Neal de overbuurjongen er is onze Neal of kleine Neal.

Dit is Neal een van zijn eerste foto's.

Luan:


Het verzinnen van deze naam is helemaal nog niet lang geleden. We wilden graag als gezin een naam zoeken voor ons (zoon / Dochter )broertje of zusje. Vele namen kwamen voorbij. Namen van kinderen uit de klas, school of uit de buurt. Nee geen een naam die we perfect vonden voor de baby. En zo kwamen er ook namen van bekende Youtuber's voorbij. De namen van de Kinderen van de Youtuber's de Bellinga's familievloggers vonden we allemaal heel mooi. We waren er al snel uit. Een meisje Zou Luxy zijn en een jongen Lux of Luan. Nadat we wisten dat we een zoon zouden krijgen hebben we de twee jongens namen langs elkaar gehouden. Lux vonden we ook erg stoer maar in combi met onze achternaam klonk deze naam totaal niet. Lux Broeders, dan heb je die dubbel s die je hoort en daar konden we niet aan wennen. De naam is daarom Luan geworden, deze naam hoor je bijna nooit en vonden deze erg mooi. Het past ook nog eens goed bij de andere namen.

Hier de eerste foto's na de geboorte van Luan. 

Zo zijn we dus aan alle kindernamen gekomen. Zijn jullie ook op een bijzondere manier aan jullie kindernaam gekomen ?


Laat het me weten in de reactie , ik ben erg benieuwd waar jullie de namen vandaan hebben.


Bedankt voor het lezen van deze Blog. Wens jullie allen een heel fijn weekend.

Veel liefs ,
Denise


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Frederique
2 jaar geleden

Zowel Lana als Yana erg leuk, grappig dat dat manier is dat jullie op haar naam kwamen. Wij hebben hier bij elke zwangerschap heel erg lang nagedacht over de naam, je kinderen moeten er toch hun leven lang mee doen!

denise
2 jaar geleden

Ja , daarom is de naam ook belangrijk dat het niet te kinderlijk is als ze ouder zijn