Hoe kwamen we op de naam van ons jongste zoon ?

Gepubliceerd op 2 juli 2020 om 12:25

Zoals vele van jullie al zullen weten is dat we 3 weken terug zijn bevallen van ons 5e wonder. Ons derde zoon. Aangezien we jullie hebben verteld in een andere Blog waar de kindernamen  van de anderen vandaan kwamen, mochten we deze blog niet vergeten.

Boaz is geboren op 10 Juni 2020.

oktober 2019:

Op 17 oktober 2019 (op de verjaardag van opa Broeders) kwamen we erachter dat we een nieuw gezinslid erbij zouden gaan krijgen. Was heel de week al goed misselijk en het eten smaakte nergens na. Aangezien ik maar een maandstond had en dus nog niet wat mijn cyclus zou gaan doen deden we voor de zekerheid een zwangerschapstest. Tot ons grote verbazing was deze hartstikke positief. Even hebben we aan het idee moeten wennen, Omdat het toch wat sneller was dan we verwachten. Wauw gewoon hetzelfde als een paar jaar terug. Weer 14 maanden tussen 2 kinderen! Waar ik eerder over riep van nooit meer zo kort op elkaar gebeurde nu toch weer. Vonden we het erg? Nee, Want als we nu kijken hoe de kinderen na elkaar toe trekken echt heel leuk.

15 weken Zwanger :

Na de zwangerschap van Luan hebben we vaak geroepen dat we als we nog eens zwanger zouden worden we geen geslachtsbepaling zouden doen. Maar op het moment dat we een positieve test in handen hadden wilde ik gelijk al een geslachtsbepaling inplannen. Tijdens de intake bij de verloskundige maakte we meteen een afspraak voor de geslachtsbepaling. 4 januari was de dag van de geslachtsbepaling. Ons gezin werd uitgebreid met een jongetje.

En dan nu op namenjacht:

Voor we wisten dat wij een jongen zouden krijgen waren er wel een aantal namen die we erg leuk vonden. Maar niet echt bij de andere namen paste (vonden wij). Zo zagen we met kerst op tv de naam Silver, prachtige naam maar totaal niet passend bij de rest. De naam Silver viel daarom af. Een must is dat we als gezin de naam mooi vinden, Zelfs de andere kinderen beslissen mee.

Zo zijn er wel vele namen voorbij gekomen, namen uit de klas van de meiden, zelfverzonnen namen, namen van YouTube of gewoon namen die we random op straat hoorden. Zo kwamen we uiteindelijk op de namen Enzo (Enzo knol van YouTube) en  Boaz (Een vriend van Enzo, ook Boaz heeft een eigen YouTube account). De naam Boaz vonden we net wat beter bij ons passen, daarom is de naam Boaz geworden. Net als bij alle andere zwangerschappen hadden we voor de zekerheid ook een naam voor het ander geslacht. Boaz had als het een meisje was Myron geheten. (Myron zo heet de vriendin van Enzo).

Vonden jullie het ook zo belangrijk dat de Naam van de baby bij de overige namen past ?

Vul gerust de poll in of laat een reactie achter.

Veel liefs, 

Familie Broeders 

Leuke weetjes:

  • De naam Boaz betekent kracht, snelheid
  • Herkomst van de naam Boaz is Bijbels, Nederlands
  • In 2019 kregen 417 jongens de naam Boaz
  • Op populairste Jongensnamen van 2019 staat Boaz op plek 20.
  • Opa Broeders heeft het geboortebord gemaakt! 

Letten jullie ook op dat DE NAAM bij de rest van het gezin past?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.