Eerste Schoolweek

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 07:00

Zijn eerste schooldag in Coronatijd.

Altijd heb ik het al een dingetje gevonden “de eerste schooldag “. Zo kan ik jullie nu vertellen in deze tijden is het nog minder leuk. In deze blog zullen jullie lezen waarom. We nemen jullie mee in de eerste paar dagen school van Neal.

Al zo lang zin in School.

Toen Yana 4 werd was Neal al zo jaloers op Yana dat ze naar school mocht. Steeds weer als we de meiden naar school brachten glipte Neal de klas van Yana in en ging netjes op een stoeltje zitten. Steeds weer moest ik hem teleurstellen, hij moest nog met ons mee naar huis. Je moet nog een lang jaartje wachten zeiden we dan. Zelfs de laatste keer kort voor Corona tijd zeiden we “nog een half jaar dan mag jij ook naar school”.

En toen was het Juni 2020.

Juni de maand waarin jij 4 werd. We kochten van het shoptegoed die mama gewonnen had een rugzakje bij Borduurstudio vanmiran. Zo trots als een Pauw wilde je op de foto met je rugzak. Dat deden we dan ook maar vast.

Voor je verjaardag (die helaas niet gevierd kon worden) kreeg je ook een gave dino beker en broodtrommel. Door al die pracht cadeaus dacht je helemaal nu duurt het niet lang meer. Zelfs een ochtend proefdraaien zat er dit jaar niet in. Gelukkig mocht je voor de zomervakantie nog wel kennis maken met twee andere nieuwe klasgenootjes en de juf. Wat vond hij dat al spannend. Op dat moment mocht papa er wel bij zijn. Wat heeft hij dat uurtje kunnen genieten. De Juf gaf al aan dat het niet bekend zou zijn wat de maatregels na de zomervakantie zou zijn. Begrijpelijk in deze nare coronatijden.

Maandag 24 Augustus:

Neal zijn eerste schooldag is een feit. Al Twee dagen sliep Neal slecht en wel honderd keer gaf hij aan dat Hij het wel een beetje spannend vond. De ochtend sliep Neal nog en moesten we hem wakker maken. Vol enthousiasme was hij zo aangekleed. “Mama papa is het al tijd om te gaan”? Zoals altijd liepen we rond 8.00 naar school toe.) Voor Neal is zijn eerste schooldag wel even wat anders. Zo mochten we de meiden toen der tijd in de klas brengen en even kijken waar ze mee bezig gaan. Echter staan nu de leraren met een vlaggetje op het schoolplein de kinderen op te wachten. Neal moest dus zelfstandig naar de juf en zijn klas toe lopen. Wij als ouders vonden het echt wel een erg spannend moment. Zo brachten wij eerst met zijn alle Daène naar haar juf en liepen we door naar de andere speelplaats. Wat zijn we nu blij dat Yana en Neal op dezelfde schoolplein moeten verzamelen. We gaven Yana en Neal voor de poort een kus. Daarna liepen Yana en Neal samen het schoolplein op. Yana bracht eerst Neal naar zijn klas toe, gaf hem een kus en zwaaide nog even. Even hebben we bij het hek nog staan kijken. Zo ging Neal met 2 kindjes uit groep 2 alvast zijn handen wassen en liep daarna terug naar de juf. Wij zwaaide nog fanatiek naar hem maar hij zag ons al niet meer staan. Nou dat ging wel heel makkelijk zeiden we al tegen elkaar.

In de middag kwam hij vol trots van het schoolplein aflopen. Hele verhalen kregen we te horen van hem. Van wat hij gedaan had tot een brandoefening. Hij was helemaal onder de indruk. Moe en voldaan lag hij deze avond om 18.30 al te slapen.

Dinsdag 25 Augustus:

Deze ochtend moesten we Neal wederom wakker maken. Neal wilde niet uit bed hij was nog zo moe. Nadat Neal aangekleed was had hij toch wel zin om naar school te gaan. Zo huppelde hij naar school toe. Dit keer kregen we met moeite nog een kusje bij de poort en liep met Yana mee naar zijn klas.

Hij zwaaide een keer en wij liepen terug naar huis.

In de middag haalde Papa de kinderen op. De juf gaf aan dat het heel goed was gegaan, wel is hij na een ochtend moe en komt dan bij de juf hangen. Ferry sprak af met de juf dat als hij te moe zou zijn dat ze dan gewoon moet bellen om hem te komen halen. Ook deze dag sliep hij weer vroeg.

Woensdag 26 Augustus:

Deze keer was Neal al wakker, hij was zelfs al op zoek naar zijn kleding. (Normaal leg ik deze de avond van tevoren klaar). Neal was al snel nadat Mama zijn kleding had gepakt. Hij had er zin in dachten we. Zo liep hij naar school met Papa en zijn Zussen er was totaal niets aan de hand. Zelfs bij de poort gaf hij Papa een kus. Neal wilde aanlopen maar draaide zich toen om knuffelde Papa, Neal liet Papa niet meer los. Zo plotseling sloeg zijn stemming om. “Nee, papa ik wil niet naar school”. Je hart breekt dan op dat moment het liefst breng je hem zelf dan in de klas. Of in dit geval naar de juf. De intern Begeleider die dagelijks bij de poort staat wilde met hem meelopen, ook dit weigerde Neal. Schreeuwen en huilen oh wat was hij kwaad. De intern begeleider haalde de juf van Neal. Ze nam Neal over en liep naar de klas. Ferry liep aan om van een afstand te kijken of Neal wat rustiger werd. Zo zag Ferry dat Neal na 2 minuten alweer tussen de klas stond en is hij verder naar huis gelopen. Met een ontzettend rot gevoel is Ferry thuis gekomen. Zo belden we meteen naar school of Neal nog lang gehuild had. Gelukkig was dit niet het geval! 

Wat waren wij als ouders blij dat het 12.30 was. Ons Neal ophalen en even extra knuffelen.

 Zoals altijd bespreken we de dag dus ook wat er die ochtend gebeurde. Zelf gaf hij aan dat hij het niet leuk vindt dat we niet mee mogen lopen. Dat begrijpen we volkomen. Uitgelegd aan Neal dat dit nu eenmaal de regels zijn door de Corona. Verdrietig gaf hij aan het wel morgen weer zelf te willen proberen met Yana. Het is namelijk echt niet zo dat hij het niet naar zijn zin heeft op school in tegendeel zelfs, we horen de leukste verhalen en liedjes die hij al geleerd heeft.

In de middag wilde Neal niet veel doen omdat hij erg moe was, heerlijk heeft hij een filmpje gekeken op de bank lekker lui met zijn vertrouwde duim in zijn mond. Even weer de Kleine Neal zijn.

Donderdag 27 Augustus:

Vandaag ging alles zonder moeite, hij was zo aangekleed uit bed en liep weer zoals de eerste dagen met Yana naar zijn klas toe. Neal Draaide zich om en zwaaide hij wuifde zelfs na ons ga nou maar.

Om 14.30 haalde we de kinderen weer op en omdat we super trots zijn op de kinderen, hebben we even genoten van het samen zijn. We zijn even naar twee leuke speeltuinen geweest.

Bijna weekend:

Morgen hebben de kinderen weer een korte dag school. Dit zal ook vast wel goed komen. Na 12.30 zullen we lekker gaan genieten van hun welverdiende weekend. Het valt niet mee zon eerste schoolweek.

Zijn bij jullie de scholen ook al begonnen? En hoe ging het bij jullie zo na de Zomervakantie of ook zelfs hun eerste schooldag?

 

Veel liefs,

Familie Broeders

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.