10 leuke Waterspellen

Gepubliceerd op 20 juli 2020 om 09:00

Afgelopen zondag even een dag om lekker bij te komen. Echter konden we het niet laten niks te doen met dit prachtig weer. Aangezien er deze zomer nog wel meer van deze heerlijke dagen zullen komen hier wat leuke tips qua activiteiten met water !

Dus even niks te doen en is het lekker weer trommel het een en ander bij elkaar en je hebt een prachtige middag met veel speelplezier.

  • Flessenvoetbal : Hier zijn de jongens voortaan in de meerderheid dus dit spel zal vaker voor komen. Op in te komen een spel waarbij je niet heel erg nat word๐Ÿ˜‰. Vul voor ieder een fles met water . Ieder plaatst zijn fles en gaat er achter staan. Over en weer schiet ieder de bal naar een van de flessen. Gaat er een fles om dat moet diegene eerst de bal halen en dan mag zijn fles pas overeind. Diegene bij wie zijn fles als eerste leeg is verliest.
  • Ballon op lepel ( zelfde idee als een ei op lepel) : Dit spel is een wedstrijdje zorg dat beide kinderen een lepel hebben waar een waterballon op kan. Heb je maar een grote lepel dan maak je ervan wie er het minst langst over doet. Bepaal een route en als eerste heen en terug is of wie er het snelst op en neer is geweest heeft gewonnen. Laat je de ballon kapot vallen begin je met een ander opnieuw net zo lang tot je het gehaald hebt.
  • Snoep happen: Even wat lekkers tussen door! Natuurlijk kan je zelf bepalen wat de kinderen uit het water happen. Vul een bak water , doe er wat lekkers in wat de kinderen er uit kunnen happen. En opduiken maar gegarandeerd veel lol!!
  • Emmer vullen met beker: Ga op een rij staan of zitten. Zorg dat de eerste de beker kan vullen. Geef de beker over het hoofd door aan diegene die achter je zit. De laatste gooi over het hoofd het water in de emmer. Is de emmer vol ben je klaar.
  • Parcours met waterballon: Maak met stoepkrijt een leuk hindernis parcours waarin je kind van alles moet doen. Voorbeelden kunnen zijn als een kikker springen , hinkelen , hurken, rondjes draaien een lijn volgen en verzin zelf eventueel wat leuks. Verzin een manier hoe je kind het waterballon zonder stuk te maken door het parcours begeleid ( bijvoorbeeld met een hand of verzin een ander leuk manier ( vele variaties mogelijk) .
  • Zoombal : Is een ovale bal aan twee koorden met aan beide kanten handvatten. De bal die je nat maakt schiet je over naar elkaar door de koorden om de beurt open uit elkaar te trekken. *kochten we voor €1.99 bij de Kruidvat. (raad jullie alleen aan een betere te kopen haha) Papa en mama wilde dit voor doen aan de kinderen. Papa kende zijn krachten weer eens niet en tja je raad het de handvatten had hij los in zijn handen haha! Volgende keer zullen we deze doen met een iets beter kwaliteit zoombal ๐Ÿ˜‰.
  • Ballon tussen buik/rug: Maak een start en finish. Zorg dat je met 2e een ballon van start naar finish brengt door middel van buiken of ruggen tegen elkaar met een ballon er tussen. Maar wees voorzichtig laat je hem vallen word je nat maar klem je hem te vast dan ook. Gebruik daarom beide krachten, Samenwerken noem je dat.
  • Ballon opvangen met een emmer ( op je hoofd) : Zorg dat een iemand de ballonnen gooit en de ander vangt ze door middel van een emmer op je hoofd. Wissel ook eens van rol.
  • Waterballon dart : Teken een score bord op de grond met de behaalde punten. Laat de kinderen vanaf een punt de waterballon op het score bord gooien. Houd de punten van alle spelers bij. Diegene met de meeste punten wint.
  • Frozen shirt : Zorg dat je van iedere speler een hemdje nat en gefrommeld in de vriezer legt. Bij dit spel is het de bedoeling dat diegene die als eerste zijn shirt aan kan doen gewonnen heeft . Dit vergt wat geduld! Door het shirt warm te wrijven er op te zitten los te wikken ontdooit het shirt en kan je hem eerder aan. Heb je je shirt aan ben je de winnaar.

Wij hadden een gezellige middag ! Kennen jullie nog andere leuke water spellen ? Zet het gerust in de reacties voor nog meer waterpret. 

Heel veel Liefs , 

Familie Broeders


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.