De Magische Tandenfee Jumbo games

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 08:30

Onze dochters zitten beide in de wisselfase en Neal zit te wachten op zijn eerste Wiebeltand. Toen de kinderen zagen dat er een spel was dat over wisselen en de Tandenfee ging, wilde ze deze meteen hebben. Ze waren razend enthousiast toen dit spel op de deurmat lag. Het Liefst wilde ze het meteen spelen.

Op een niet al te beste zondag, regenachtig weer en een zieke dreumes in huis was het de juiste dag om eens een heerlijk spelletjes middag ervan te maken. Van een  Spellen middag is niets gekomen. Dit spel is wel 5 keer achter elkaar gespeeld.

 

 

Wie kent de Tandenfee nu niet, dit spel heeft als doel, diegene die als eerste alle gewisselde tanden heeft omgeruild met muntjes diegene heeft gewonnen. De Tandenfee neemt enkel schone tandjes mee. Dus heb je wel goed gepoetst?

Inhoud van het Spel:

 • 1 Spelbord
 • 1 Magische bed
 • 1 Tandenfee
 • 16 Tanden
 • 13 Gouden Munten
 • 4 Mondkaarten
 • 1 Draaischijf
 • Spelregels (Nederlands & Duits)

We gingen van start.

 

Voor we van start gingen, eerst maar eens even alles klaarzetten. Mama zette het spel in elkaar, dit was zo gebeurt. Het is echt een kwestie van klaarzetten. Papa las de spelregels,dat is bij ons altijd vaste prik 😉. Terwijl papa de spelregels op las, viel het gelijk op dat het spel niet al te ingewikkeld zou zijn. De kinderen zullen dit spel al snel alleen kunnen spelen.

We hielden de eerste twee keer het boekje erbij voor de betekening van de afbeeldingen. Zodra je de betekenis van de vakjes kent, is het spel zonder boekje heel makkelijk te spelen.

Ieder speler krijgt een mondkaart met daarin 4 tanden. De 4 tanden moet je zo snel mogelijk zien te ruilen voor muntjes. Ben jij als eerste klaar en heb jij in plaats van 4 tanden 4 munten dan heb je gewonnen.

De Speler die het laatst een tand gewisseld heeft mag beginnen (Kan je zelf ook andere opties van maken).

De speler draait aan de draaischijf en verplaatst de Tandenfee het aantal vakjes diegene draaide. Dan kom je op een van de 6 verschillende vakjes. Je voert de opdracht uit van het kleur vakje. Zo kan je als je op een bepaald vakje komt de tand uit je mond halen, Of bij een ander vakje (niet goed gepoetst vakje ) je tand die er al uit was weer terug in je mondkaart moet plaatsen. Als je een tand uit je mondkaart is en je komt op het vakje het is bedtijd, dan mag je je tand om wisselen voor een muntje. Echter zijn er ook 2 vakjes waardoor een speler langs je een tand uit zijn mondkaart mag doen. Mocht je de opdracht niet uit kunnen voeren zit er ook een alternatief opdrachtje bij zoals bijvoorbeeld "poets je tanden met je vingers of zeg slaap lekker". Zo kan het spel qua speeltijd alle kanten op gaan . 

Zit het mee dan heb je snel je tanden gewisseld, maar zit het tegen dan poets je voorlopig nog wel even. Echt spannend dus wie als eerste zijn 4 tanden omgewisseld heeft voor munten.

Wat vinden wij van De Magische Tandenfee ?

 

 • Mama en papa: Een simpel maar erg leuk spel voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Tof effect hoe het tandje omgewisseld wordt in een muntje. Het spel is snel gepeeld en dus goed te spelen met jongere kinderen. De draaischijf draait soepel en het magisch bed leuk opgezet. (magische voor de kinderen)
 • Daène(7): Ze vond het leuk te mogen beginnen, De laatste tand die opgehaald was door de Tandenfee was van Daène. Ze had al snel door wat de vakjes betekende alleen de rode en de blauwe was moeilijk te onthouden. (Heeft te maken of de linker of rechter speler tand uit zijn mondkaart mag halen). Na 5 x spelen wilde ze het liefst nog een keer.
 • Yana(5): Huh maar een poppetje, dat was haar eerste reactie. Begrijpelijk aangezien veel spellen een eigen poppetje gebruiken. Na de uitleg Begreep Yana dat ze allemaal met de Tandenfee moesten lopen, voor de opdrachtjes. Yana vindt dit een heel leuk spel. Het omwisselen van tand naar muntje vindt ze het leukste.
 • Neal(4): Het 1e rondje vond Neal helemaal niet leuk, Dit kwam echter doordat hij steeds weer op het vakje kwam van vieze tandjes. Het huilen stond hem nader dan het lachen. Gelukkig mocht hij toch nog een tandje onder het kussen leggen. Het tweede rondje had hij meer geluk, hij won. Zo wilde hij ook het spel steeds weer meespelen.

Al bij al is dit een leuk cadeau voor kindjes in de leeftijd vanaf 4 jaar

Speleigenschappen De Magische Tandenfee:

 

Leeftijd 4+ (Denk dat driejarigen met begeleiding dit spel ook mee zouden kunnen spelen)

Speeltijd ongeveer 15 min.

Aantal spelers: 2-4 spelers.

Verkooppunten:

Bol.com -Alternate - top1toys - Internet-toys  en spellenrijk .

 

Wij hadden een gezellige middag, en dit spel komt zeker in ons top 10 kinderspellen.

 

Deze review/Blog is in stand gekomen in samenwerking met Jumbogames.

 

Veel liefs,

Familie Broeders

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.