Jumpin Smartgames

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 19:14

Kennen jullie smartgames al? Wij kennen smartgames al even, Het spel Vikings hebben we al enige tijd en word nog geregeld uit de kast gehaald. Het mooie aan Smartgames is, dat ze denkspellen maken voor alle leeftijden en in verschillende categorieën. Vele spellen speel je alleen maar mogelijk ook om samen te spelen. Wij mochten het spel Jumpin uitproberen. Lees deze blog en bekijk het filmpje op ons YouTube kanaal.

Jumpin

 

Jumpin is voor kinderen 7 jaar en ouder, Ons dochter Daène was ook razend enthousiast toen het pakje op de mat lag. Vele die ons kennen zullen weten dat we gek op spellen zijn, zo zijn ook Brainbrekers favoriet. Laat dit nu net een geweldig denk spel zijn. Het doel van het spel is om de konijntjes in het juist aantal zetten in de holletjes te laten springen. Konijnen mogen alleen door middel van een hindernis in het holletje springen. Zo zijn er verschillende hindernissen, de hindernis paddenstoel zal nooit worden verplaats. De vos en konijn (zijn ook hindernissen) mogen wel verplaatst worden. Je kan dus nooit over lege vakjes heen springen. Zo begin je dus steeds opnieuw door het spelbord klaar te zetten. (in het boekje word aangegeven hoe de startpositie zal zijn)Daarbij staat ook aangegeven in hoeveel stappen het op zijn minst te halen is.

 

Het spel is alleen te spelen maar ook leuk om samen de puzzel op te lossen. Er zijn verschillende Levels te bespelen van Starter tot Wizard. Zo speel je bij starter het konijn in een paar zetten naar de juiste holletjes maar bij Wizard heb je mogelijk 87 zetten nodig. Mocht je er echt niet uitkomen dan staan achter in het boekje de oplossingen.

Wij vinden dit spel echt een aanrader. Zeker voor diegene die van denk spellen houdt is deze erg leuk. Ons oudste dochter speelt de eerste twee moeilijkheidsgraden makkelijk te vinden, daarna is het echt wel een stukje moeilijker. Zo vinden wij het leuk om met het gezin te zoeken naar de oplossing. We hebben Jumpin nu een aantal keer gespeeld en zijn er zeer over te spreken. Leuke figuurtjes makkelijk mee te nemen op vakantie. De speluitleg is duidelijk en makkelijk te begrijpen. Het spel heb je echt niet zomaar uitgespeeld was master en Wizard zijn echt heel pittig hoor, zo blijft het spel echter wel heel erg leuk.

Praktische informatie:

 

Het spel Jumpin is te koop bij Smartgames voor maar €14.99. Voor de echte puzzelfanaten is er een XXL variant voor €49.99.

Adviesleeftijd is 7+ (hier speelt dochter van 5 met de makkelijkste levels ook mee). Het spel is voor een speler. Zoals eerder vermeld is het ook mogelijk samen de puzzels op te lossen. Het spel heeft 60 challanges in 5 verschillende moeilijkheidscategorieën.

Het spel is makkelijk mee te nemen op reis door het inbegrepen reis of bewaar box.

 

!Leuk weetje via de smartgames site zijn bepaalde spellen uit te proberen!

Het Spelen van het Spel:

We hebben een stukje gevlogd tijdens het spelen van het spel. Ferry legt in het kort uit hoe het spel werkt. Zie hier het filmpje.

Houden jullie ook zo van Puzzelgames? Neem dan zeker een kijkje op de site van Smartgames. Ze verkopen puzzelgames voor jong en oud.

Heel Veel liefs, Familie Broeders

 

Deze blog is in stand gekomen in samenwerking met PR4KIDS & Smartgames.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.