Ik leer Symmetrie Jumbo Games

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 12:03

Kennen jullie de lijn ik leer van Jumbo games al? Wij wel we hebben al enige poos ik leer lezen en schrijven, deze worden ook geregeld voor de dag gehaald. De ik leer spellen zijn erg leuk en leerzaam voor kinderen die in de kleuterklas zitten zo van 4-8 jaar. Zo mochten we van Jumbo games ook ik leer Symmetrie uitproberen en reviewen. En wat nog leuker is, dit spel is genomineerd voor leukste speelgoed van 2020. Hier kan je stemmen op het spel dat jij het leukste vindt.

Ik leer Symmetrie

Ik leer symmetrie is erg leerzaam voor de kinderen. Door de vormpjes op de juiste manier voor de spiegels te leggen komt het figuurtje in zijn geheel in beeld. Het Spel is te spelen in verschillende moeilijkheidsniveaus.

 • Niveau 1: kinderen leren basis figuren leggen door middel van grote vormpjes.
 • Niveau 2: de opdrachten worden wat moeilijker en er worden meer vormpjes gebruikt.
 • Niveau 3: Hier worden er kleinere vormpjes gebruikt en overlappen de vormpjes elkaar.
 • Niveau 4: hier leren de kinderen meer complexe figuren te maken de spiegels staan dan ook in een hoek van 90 graden.

Hoe wordt het spel gespeeld?

 1. Kies een kaart (moeilijkheid staat op de kaart) de kaart moet met de gele rand naar boven.
 2. Zoek de vormpjes die je nodig hebt deze worden aangegeven op de kaart.
 3. Leg de vormpjes op de juiste manier voor de spiegel. Als je denkt dat het klopt kan je het controleren door de kaart om te draaien.

Mijn kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar spelen dit spel graag. Zoon Neal (4jaar) vindt niveau 1 al best lastig dus voor hem valt nog genoeg te ontdekken. Yana (5jaar) kan makkelijk de kaarten spelen tot niveau 3. Niveau 4 is best pittig voor die leeftijd, vandaar dat Daène (8jaar) dit niveau erg leuk vindt.

Dit spel is een erg leuke toevoeging aan de ik leer serie van jumbo games. Dit spel is een echte aanrader. Ideaal aan dit spel is dat het super makkelijk op te bergen is, er zit namelijk een bewaarkoffer bij net zoals bij ik leer Lezen.

Wij hebben ons stem uitgebracht op Ik leer Symmetrie! Een leuke musthave als je opzoek bent naar leerzame spellen voor de kinderen.

De mening van onze kinderen:

 • Neal: Neal speelt het spel graag wel heeft Neal echt nog hulp nodig met dit spel.
 • Yana: Het is een heel leuk spel! Alleen jammer dat ik het koffertje moeilijk dicht krijg. (de kaarten moeten verdeeld worden om het koffertje goed te doen sluiten)
 • Daène: De moeilijkste variant vindt Daène erg leuk om te spelen, dus ook Daène geeft dit spel een dikke duim omhoog.
 • Mama en Papa: Leuk spel top dat het leerzaam is, leuke vrolijke kleurtjes vormpjes en figuurtjes die je gaat maken. Ideaal dat het in een bewaarkoffer zit makkelijk dus ook om mee te nemen.

Verkooppunten:

 

In ons 3e weekvlog zie je bij minuut 15.36 dit spel. (vlog is toegevoegd aan blog)

Wij zijn vaak op zoek naar spellen die aansluiten bij wat de kinderen op school leren. Hebben jullie ook leerzame spellen in huis? Laat gerust een reactie achter onder de blog.

 

Veel liefs, Familie Broeders

Happy big family Broeders

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.