Escape room Thuis voor 5-6 jarigen

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 16:07

Jullie kennen het vast wel, wat zullen we nu eens doen met de kinderen. Druilerig weer buiten, wat snotterig dus het liefst in ons eigen bubbel.Op zoek naar wat leuks werd ik op Facebook getagd in het bericht van inspector Puzzels- escaperooms voor thuis. Meteen werden we razend enthausiast. 

We werden getagd in het bericht van de nieuwste escape room genaamd " Het geheime huis van gekke Jopie ". Een speciale escape room voor de jongste kinderen ( 5-6-7 jarigen).  Ik dacht in eerste instantie wel ow jee zal daène het nog leuk vinden want ja ze is al negen jaar. Ondanks dat leek het ons heel erg leuk de kinderen kennis te laten maken met het cocept escape room. We hadden met Daène besproken dat zij de begeleidende rol zou krijgen oftewel Neal en Yana het eerst laten proberen en daène kon hun helpen. 

Zo besloten kochten we deze escape room voor thuis.

Leuke weetjes ... 

  • leuk voor 1 tot 4 spelers
  • Interactief, zelfs in deze escape room zitten wat interactieve momenten. 
  • Te organiseren met een duidelijke draaiboek en wat spullen die iedereen wel in huis heeft.
  • Deze escape room is tot 4 Februari 10 euro daarna zal deze 15 euro zijn.

 

Na het bestellen van de escape Room kregen we zowat gelijk al de mail met een duidelijke draaiboek en de opdrachtenvellen. Na alles te hebben uitgeprint lazen we de duidelijke draaiboek. Alles word goed en duidelijk stap voor stap uitgelegd. 

We zorgden dat we de benodigde spullen ook alvast klaar legden. In dit geval was het een boek en sok en een schoen. Iets wat iedereen wel in huis zal hebben liggen. Verder heb je nog een mobiel of tablet met qr scanner nodig. (dit voor het interactieve gedeelte).

Aan de slag...!

De jongste 2 kinderen lagen op bed, Daène Yana en Neal brachten we even weg. Zo konden wij de Escape voorbereiden.

Al bij al duurde de voorbereidingen zo ongeveer een half uur tot 45 min. Het knip werk kost het meeste tijd, als waren de voorbereidingen ook erg leuk om te doen. Je kan het ook zo gek maken als je het zelf wil qua aankleding. 

 

Eenmaal alles klaar gezet en de kinderen opgehaald werden, kon de escape van start gaan. 

Dit kan je allen zien in onze vlog hieronder. Uiteraard hebben we ervoor gezord dat de codes niet verraden werden en komt niet alles in de vlog voor! 

Het zou  niet leuk zijn dat alles hier al gezien word en je er dus zelf niets voor hoeft te doen mocht je deze escape room zouden gaan doen.

Wij zijn Fan…

Cynthia van inspector puzzels maakt met regelmaat nieuwe escape rooms of speurtochten. Houd haar facebook pagina of site in de gaten om te weten wat de nieuwste voorderingen zijn. Echt een dikke aanrader!

Hier zien jullie Daène Yana en Neal met de ontsnapte tijd en hun heuze diploma.

Wat vonden wij ervan ?

 

Ferry : Echt super vet, heel leuk opgezet voor herhaling vatbaar. Het niveau was precies goed voor deze leeftijd.

Denise: Wat was dit een fantastische avond.! De kinderen genoten en wij genoten mee. Had niet verwacht dat de kinderen het zo goed zouden gaan volgen en snappen.( kinderen kende het concept escape room nog niet). Dit is zeker niet de laatste escape room die we met de kinderen zullen gaan doen.

Daène: Deze was voor mij wel wat simpel, al vond ik het heel erg leuk om mee te helpen. Ik ga zeker nog vaker escape rooms doen.

Yana: Dit was zo cool!! Wanneer doen we dit nog een keer?

Neal: Ik vond het echt spannend in het begin maar het was zo gaaf. Op de vraag of hij het nog eens wilde doen zei hij volmondig Ja.

 

Nou jullie lezen en zien dat wij razend enthausist zijn.! Mocht je niets te doen hebben met slecht weer of wat leuks doen thuis (eventueel iets te doen tijdens quarantaine) is dit zeer zeker aan te raden. 

 

Heel veel liefs, 

Familie Broeders

 

* doormiddel via de doorklik linkjes kom je op de juiste plekken van de sites (geen affilicatielinkjes).


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.