Osje route

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 23:14

Osje route : (ongeveer 1.5 Km)

We wandelen ontzettend graag met de kinderen. Het liefst routes, waar ze kunnen ravotten of een leerzame route. Het Osje route is een combi daar van. Ze  kunnen er klimmen en klauteren en tussendoor zitten er leuke vragen en weetjes over de natuur. We laten je in deze mini blog wat meer weten over de route.

Start van de route:

Het Osje route start bij natuurspeeltuin het Klauterwoud (Hoessenboslaan 51 in Berghem)  , hier kunnen de kinderen voor of na de route heerlijk klimmen over touwen en boomstammen, spelen in een zandberg , kruipen door een tunnel of lekker kliederen met water. Bij de ingang van het Klauterwoud staat een groot insectenhotel met in het midden een brievenbus waar de route / vragen- opdrachten kaart in staat. Echter waren deze vanavond op, wist zelf gelukkig dat de kaart en route ook te downloaden zijn via de site van het Osje route.

De route volg je door de paaltjes te volgen met de Osjes erop. Ieder paaltje word aangeduid met een cijfer, Dat is dan gelijk een opdracht weetje of vraag. De route bevat 17 bezigheden. Terwijl je de route bewandeld loop je lang prachtige plekjes. Mijn favoriete plek is ook echt wel het Ganzenven. Een mooi stukje om even lekker te genieten van de natuur terwijl de kinderen spelen in het uitkijkhuisje. Op deze plek kan je prachtige foto’s maken. Wij komen er ieder jaargetijde wel een aantal keer terug. Zo is het in augustus mooi om langs de heide bij het Ganzenven te genieten van de prachtige heides die dan in bloei staan. ( wij maken er dan graag mooie foto’s ). In de Winter als het vriest is het Ganzenven ook een plaatje een prachtig gezicht zo dat bevroren water. Er valt altijd wel iets anders mooi te zien. Tijdens het bewandelen van deze route kan je schotse hooglanders , Taurussen en exmoor pony’s treffen. Geregeld zien we deze ook. Vandaag was het rustig we zagen niet meer dan insecten en wat paddenstoelen.

We raden zeker aan als je in de Omgeving Oss woont een keer deze route te bewandelen. Hier vragen de oudste 3 geregeld of ze deze in de avond nog mogen lopen. 

Hebben jullie de osje route al gelopen? 

Veel Liefs , Familie Broeders


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Anke
2 jaar geleden

Ik heb deze nog nooit gelopen wel al een paar keer over gedacht. Is het ook al leuk voor Hailey?

denise
2 jaar geleden

ik denk dat hailey enkel het touwparcours niet kan doen. Bekijk via de site eens de opdrachten kaart voor je de route gaat bewandelen.

Serina
2 jaar geleden

Wat leuk. Gaan wij ook een keer doen

denise
2 jaar geleden

Heel leuk deze ook te combineren met de uitkijktoren bij de kriekeput. Binnenkort gaan we daar ook heen en zullen daar ook een stukje over plaatsen ;)

Monika
2 jaar geleden

Dat ziet er uit als een heel fijn uitje!
Lekker de natuur in...

denise
2 jaar geleden

Heerlijk het liefst gaan we iedere dag de natuur in !!
Hier echte natuurliefhebbers

KoolFamily
2 jaar geleden

Mooi!