Avonturenpad Docus de das

Gepubliceerd op 18 juli 2020 om 13:07

Afgelopen donderdag wilden we er nog even tussen uit. Aangezien het weer iets minder was werd het een wandeling. “Papa, Gaan we naar de Docus de das pad toe ?” Dus zo gezegd zo gedaan. Wandelwagens in de auto en op naar Schaijk.

Van Start:

Voor je de Docus de das pad gaat bewandelen, kan je bij de Receptie ( de Blokhut ) van naastgelegen Camping Hartje Groen de vragen / opdrachten folder halen. Tevens zijn er ook ontdektassen en karren te huur. Dit maakt het avonturen pad nog wat leuker. De Receptie is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. (Udensedreef 14 te Schaijk)

Handig om te weten :

Docus de das pas is ongeveer 1.5 km , dus ook geschikt voor de jongere kindjes. De route is buggy en rolstoelvriendelijk. De Paden zijn goed begaanbaar. Aan het pad zit een leuk verhaal gekoppeld met leuke vragen en opdrachten. Het is leuk om een schepje en emmertje mee te nemen , Eventueel droge kleding is ook handig .

* bij de blokhut is het mogelijk wat lekkers te nuttigen. 

Zelf gingen wij pas rond 16.00 dus besloten de route te bewandelen enkel met de vragen en opdrachten. Voor je van start gaat word het verhaald vertel, luister dus goed  je moet de dieren helpen !

De Docus de das pad bevat veel klim en klauter mogelijkheden. Zo heb je een tunnel , klimgedeeltes over het water , een web waar je door kan kimmen een klimtoestel een waterpomp en nog wat andere leuke activiteiten.  Bij ieder dier dat je tegen komt in het bos zit een vraag/weetje en opdracht aan gekoppeld. Deze kan je in de folder vinden die je bij de receptie kan halen.

Wat vinden wij ervan ?

  • Papa en mama : Een leuke niet te lange kinderroute met een leuk verhaallijn en leuke opdrachten voor de kinderen.
  • Daène: Het spelen bij het water met de waterpomp vind ik het leukste.
  • Yana: Leuk , ik wil er heel vaak heen. Het klimmen vind ik vet cool. Alleen was ik een beetje verdrietig wat ik viel van het paaltje.
  • Neal :De tunnel is wel spannend maar vind ik wel super leuk.
  • Luan: Heeft bij het web door de touwen gekropen en heeft langs het water met dennenappels en zand gespeeld . Zichtbaar genoot hij.

Kenden jullie deze avonturenpad al ? 

Mochten jullie de pad gaan lopen dat wensen we heel veel plezier!!

Veel Liefs , Familie Broeders


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Serina
2 jaar geleden

Toevallig heb ik er een folder van thuis liggen. Nog nooit gedaan.