Natuurspeeltuin en kinderroute in Megen

Gepubliceerd op 21 juli 2020 om 09:05

Zomervakantie de leukste vakantie van het jaar, volop genieten van het gezin. Dagelijks proberen we een activiteit in te plannen. Soms wat lastig te plannen met een dreumes en een baby. Maar goed ook afgelopen Zaterdag zijn we naar de natuurspeeltuin de Graaf van Megen geweest.

Eenmaal toen ik thuis aan de blog begon kwam ik erachter dat er ook nog een kinderroute is, die begint bij de speeltuin. Kan het dan niet laten om de route niet uit te proberen met de kinderen en deze mee te nemen in de blog.

Dus vandaag weer op naar Megen. We nemen jullie in deze blog mee in de avonturen in Megen!

Natuurspeeltuin de graaf van Megen:

Natuurspeeltuin De graaf van Megen is gebaseerd op het verleden van Megen. Dit zie je terug in de speeltuin heel erg leuk .Je krijgt een beetje de belevenis van het vroegere Megen. De Speeltuin is veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Ze hebben er onder andere een klauterboom een toverbos en een grote zand/water bak.

We laten jullie wat foto’s zien en zullen jullie er een stukje over vertellen.

De glijbaan : De Glijbaan is verwerkt in een Toren. Nagemaakt aangezien Megen vroeger 4 van zulke toegangspoorten had , Dus een heel belangrijk onderdeel van het Vroegere Megen.  Onder aan de toren meteen bij binnenkomst van de speeltuin kan informatie vinden over de route en Het verhaaltje die verteld wordt tijdens de wandeling.( kom hier later op terug)

De Grote Schommel : Heerlijk schommelen samen met je broertjes zusjes Vriendjes en vriendinnetjes. Een leuke toevoeging aan de Natuurspeelplaats. Zie je ook Neal achter door de struiken kijken. Zulke leuke gangetjes lopen ook door het speeltuin heen.

Wiebelbrug : Hier zie je Yana en Neal op de wiebelbrug naar het kasteeltje toe. Zelf zijn we niet in het kasteeltje geweest maar er zijn daar ridders zeiden de kinderen.

Bewegingsroute :  halverwege de speeltuin is er een beweging-parcours voor jong en oud erg leuk. Voor kinderen heerlijk klimmen en klauteren. Voor volwassenen en ouderen kunnen er oefeningen worden uitgeoefend.

Tunnel: Van de ene kant naar de andere kant van de speeltuin, via de tunnel ben je er zo.

Wigwam: Een gezellig theekransje , ons kinderen deden alsof het hun huisje was. Heerlijk hé die fantasieën!

Klauterboom: Kinderen kunnen helemaal over de boom heen klimmen en van boomstam naar boomstam springen.

Zandbak met waterpomp: Dit was het favoriete plekje van ons Luan. Geef hem zand en geef hem water en je zal hem het eerste half uur niet meer zien. Dit is een uitgebreide zandbak met een waterpomp en water speelbak . Door de gehele zandbak liggen schepjes emmertjes zeefjes en harkjes. Genoeg voor heel veel kindjes. Je hoeft dus echt niks mee te nemen hiervoor. Boven dit gedeelte van de speeltuin hangt een schaduw doek top geregeld.

Zo heeft de speeltuin ook nog drie praatpalen zodat je met elkaar kan communiceren en is er een draaiorgel ( weet niet hoe je zoiets benoemd) , als je kind er aandraait speelt het kinderliedjes af.

Midden in de speeltuin staan twee hele ruime picknicktafels. Vanuit daar kunnen ouders de spelende kinderen goed in het oog houden en wat ook super is dat er wederom schaduwdoeken boven hangen.

De natuur speeltuin is geopend van 8.00 tot 20.00. De speeltuin is vrij toegankelijk. Aan de poort van de speeltuin kan je een vrijwillige gift doen. De Speeltuin kan je vinden aan de Maasdijk 44 te Megen. 

Leuk weetje: Op de site kan je doe kaarten vinden!

Vanmiddag reden we met zijn alle terug naar Megen voor de kinderroute. We haalde bij het VVV punt in Megen (5 min. loopafstand) de opdrachtbladen op * zorg zelf dat je een potlood bij hebt * Deze zijn namelijk niet in de speeltuin aanwezig. Check wel even of deze open is anders zijn de opdracht bladen nog te halen op Camping de Maasakkers in Megen. ( loopafstand ong. 10 -15 min).

Echter waren wij al vaker naar de natuurspeeltuin geweest, maar kwamen er nu pas achter dat er ook een kinderroute was. De route start bij de speeltuin. Aan de route zit een verhaal verbonden deze hangt wel in de speeltuin maar is ook te vinden op de site.

Via de dijk start je de route , wauw wat een uitzicht. Genietend van de bootjes die over de Maas heen aan het varen waren, gingen we opzoek naar het eerste dieren plaatje. Zodra je het dier gevonden hebt kan je door middel dat je het blaadje op het plaatje legt ,de tekening overtrekken. Heel origineel, Al vele kinderroutes bewandeld maar niet met opdrachten zoals deze.

Zo Liepen we verder en vonden we de 3 dieren plaatjes aan de dijk. Niet alleen nep dieren maar ook kippen en honden gezien. 

We vervolgde de route, de dijk af het dorp terug in. We liepen langs boerderijen en weilanden. Opzoek naar de volgende dierenplaatjes. Ook hier kwamen we echte dieren tegen koeien, paarden en zelfs konijnen. Eigenlijk viel het me toen ook op hoeveel bankjes er zijn langs de route. We namen voor een weide waar paarden stonden even pauze. Een koekje en wat water, en vervolgde daarna de route.

Buiten alle dieren plaatjes kwamen we langs nog vele mooie plekken. Een klooster , kerk en een nostalgisch winkeltje. Als je Megen kent is het net of je in een andere tijd loopt als je door het oude gedeelte wandelt. De route eindigt op het plein daar vonden we het laatste dier en was ons zoekplaat compleet.

Vanaf dit punt loop je hoek weer om terug naar de Natuurspeeltuin. Al bij al denk ik dat de route ongeveer 1.5 tot 2 km lang is en je loopt er ongeveer een uurtje op.

Nu de opdracht kaart klaar is kan je deze laten zien bij het VVV punt in Megen of bij camping de Maasakkers, je krijgt er dan een leuk presentje voor.

Wat vinden wij van De speeltuin en de route:

  • Papa en mama : Als we jullie zeggen dat we regelmatig in het speeltuintje komen willen jullie vast en zeker wel geloven dat het er erg leuk is. We vinden het fijn dat we als ouders de overzicht hebben over het speelgebied. De route was bij ons nog onbekend maar gaan deze zeker nog eens lopen. Zeker de moeite waard om deze met je kinderen te lopen. Het jammere vinden wij dat er weinig bekendheid is over de route.
  • Daène: Dit is een van mijn lievelings- speeltuin , klim graag in de toren of speel er met zand en water. Bij de route vond ik het erg leuk de diertjes over te tekenen.
  • Yana: De speeltuin is leuk, ook leuke liedjes. Ik zing graag mee met de liedjes. Eigenlijk vind ik alles cool hier in de speeltuin. Het wandelen was ook leuk. Ik had het tekenen zelf gedaan.
  • Neal: Ja klimmen is vet stoer , dat doe ik daar het liefste. Ik vond het na tekenen van de route wel wat moeilijk, ik heb wel veel echte diertjes gezien. En alle mensen die we tegen kwamen zeggen hoi dat is heel lief.
  • Luan: zoals jullie de foto eerder zagen, zullen jullie wel weten wat zijn favoriete plek is in de speeltuin. Tijdens het wandelen hoorde we alleen maar oohhhh en diieee (wijzend) … Luan heeft zichtbaar genoten.

Hopelijk hebben we jullie kunnen inspireren 😉.Wij zijn namelijk heel erg fan van natuurspeelplekken zijn jullie dat ook ?

Veel liefs ,

Familie Broeders


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Miriam-sweet&nice things
2 jaar geleden

Wat een leuk artikel! De kinderen hebben volgens mij het naar hun zin gehad.

Gabriëlle
2 jaar geleden

Wat gaaf en wat een timing! Een vriendin van mij gaat volgende week die richting op. Dat zullen haar kids echt te gek vinden!

Denise
2 jaar geleden

Heb een kopje oss-en-omgeveving neem er zeker een kijkje. Wens ze maar een hele fijne vakantie

nicole orriens
2 jaar geleden

Wat een superleuk uitje lijkt me dit! Heerlijk in de natuur en goed voor de fantasie van kinderen.

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaar geleden

Ziet er uit als een geslaagd uitje! Leuke foto's!

Simone
2 jaar geleden

Wauw wat een mooie speeltuin is dat. Die wil ik ooit wel eens bezoeken!

Felice Veenman
2 jaar geleden

en wat een leuke foto's heb je erbij geplaatst! klinkt als een top dag